Püskürtme sprey poliüretan köpük nedir ve nerelerde kullanır ?
Köpük yalıtımı yapılmamış veya kötü yalıtılmış bir çatı, binada üretilen ısının %35’inin kaybolmasına neden olur. Bununla birlikte yaz aylarında çatı arası ve tavan çok yüksek sıcaklıklara ulaşarak ısının çatıdan çıkmasına engel olur. Çatıda biriken ısı, çatıda rutubet, nem, küf ve ısı kaybı oluşturur. Aynı ısı kaybı binaların dış cephelerinde veya dairelerin açık teras alanlarında da mevcuttur. Normal bir yalıtım yapmış olsanız yalıtım levhası, yapıştırıcısı, üstüne filesi, üstüne sıvası ve boyası derken malzeme kalabalığıyla baş başa kalırsınız. Buda yetmez gibi fiyat açısından, malzemenin uygulandığı vakit açısından, binaya malzemenin yaptığı ağırlık açısından ve bu kadar kalabalık malzeme ile %100 yalıtım sağlayamayacak olmanız açısından da bir kalabalık söz konusudur. Bunların hepsiyle uğraşmak insanı da yormaktadır. Biz püskürtme köpük sayesinde hem kafanızın karışmayacağı, hem birçok malzemenin görevini tek bir malzemenin yaptığı, ekonomik ve %100 yalıtım sağlayan püskürtme köpüğü size öneriyoruz.
Aslında püskürtme köpük diye halk arasında yaygınlaşan malzemenin esas adı sprey poliüretan köpüktür. Ayrıca sprey poliüretan, montaj köpüğü, dolum köpüğü, sıkma köpük isimleriyle de yaygınlaşmıştır. 1848 yılında ilk defa üretilip, 1951 yılında Alman kimyager P. Hoppe ve arkadaşları tarafından ilk defa kullanılmıştır. Günümüzde kullanımı 20 milyona tona ulaştığı tahmin edilen poliüretan köpük, yüksek basınçlı püskürtme makineleriyle püskürtülen, uygulanan yüzeyde püskürtüldükten sonra 30-40 katı şişen, kesintisiz boşluksuz kaplama yeteneğine sahip, ısı köprüsünün tamamen yok edildiği, içerisinde nem, küf, rutubet barındırmayan, ısıyı geç iletmesiyle ülkemizde %100 ısı yalıtımı yapan tek malzemedir. Özellikle püskürtme köpük çatı izolasyonlarında daha çok tercih edilmektedir. Zira iyi bir ısı yalıtımı isteniyorsa ek yeri olmayan bir yalıtım malzemesi en doğru seçim olacaktır.
Püskürtme Köpük Yalıtımı Detayları
Köpük yalıtımı uygulandığı mekâna göre şişme hacmi belirlenerek, en iyi ısı, ses, su yalıtımı sonucu almanız için profesyonel eller sayesinde kusursuz uygulanmaktadır. Püskürtme köpükten önce ısı yalıtımı için 3-4 tane malzeme kullanılırken, şimdi püskürtme köpük tek malzeme ile 3-4 bileşimli yalıtım malzemelerinin yerini almıştır. Eski yalıtım malzemeleri ile karşılaştıracak olursak; 3-4 malzemenin uygulanacak alana nakliye edilmesi, işçi çokluğu ve ücreti, işçinin harcadığı zaman çokluğu, depolanan malzemenin kapladığı yer, ömürlük malzeme olmaması, ısı yalıtımı bakımından yetersiz olması, çevrecilik bakımından ekolojik dengeye zarar vermemesi gibi maddelerle eski yalıtım malzemelerini geride bırakmaktadır. Köpük yalıtımı kanserojen içermez ve yangın esnasında 217dk’ya kadar yangına direnç gösterir. Ayrıca yapışma özelliği sayesinde ekstra yapıştırıcı maliyeti gerekmez. Köpük yalıtımı uygulanırken aşağıdan başlayarak uygulanması önemlidir. Binaya sıkıldığı andan itibaren yapışma sağlayan en hafif yalıtım malzemesidir. Diğer yalıtım malzemeleri gibi binaya ağırlık yapmaz.
Sprey poliüretan köpük uygulanacağı alana göre fiyatı değişmektedir. Odan sanal ortamda fiyat paylaşmak mümkün olmamaktadır. Uygulanacak alanın duvar veya zemin olmasına göre kg veya M2 cinsinden fiyatlandırılmaktadır. Buda ekonomik olarak maliyetinin yüksek olmadığının bir göstergesidir. Üstelik doğru eller tarafından profesyonelce uygulandığında diğer yalıtım malzemeleri gibi dökülme kırılma yapmamakta ve yıllar sonra bakım gerektirmemektedir.
Unutulmaması gereken noktalardan biri de her uygulanan sprey poliüretan köpük diğer adıyla püskürtme köpük aynı kalitede piyasada bulunmamaktadır. Bazen uygun olsun diye gittiğimiz firmalar bize raf ömrü bitmiş ürünlerle iş yapmakta ve buda binanın yalıtım kalitesini düşürmektedir. Yüksek teknoloji ile inşa edilen yeni binalarda yalıtım malzemesi olarak ısı, ses, nem ve yangın yalıtımı sağlayan teknolojinin son harikası sprey poliüretan köpük kullanılmaktadır. Eğer aldığı evi satmayı düşünmeyip, ömür boyu kullanılacaksa ve yalıtımla da uğraşmak istemiyorsanız bu son teknoloji ürünle tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Püskürtme köpük ülkemizde şu an çok yaygın olmamakla birlikte çok yakın zamanda kullananların memnuniyeti sayesinde yaygınlaşacağından eminiz.
Köpüğün oluşumu 2 bileşenli olmasından dolayı 3 - 5 saniye gibi kısa sürede reaksiyona girerek hızla kurur ve üzerine rahatlıkla basılabilir. Ek yeri olmaması ve yekpare oluşundan dolayı yüksel ısı tasarrufu sayesinde hızla insanlar tarafından kabul görmüş ve yaygınlaşmaya başlamıştır. Püskürtme köpük izolasyon olarak evlerde ve endüstriyel alanlarda güvenle uygulanmaktadır. Sağlık açısından hiç bir zararı yoktur. Çatı izolasyonu denince akla ilk gelen sprey köpük hayat şartlarının zorlaşmasının yanı sıra doğal gaz faturalarının yüksek gelmesi ve ülke genelinde enerjinin verimliliği konusunda insanlara büyük katkı sağlamıştır. Yaklaşık %40 - % 60 arasında ısı tasarrufu sağlayıp oda sıcaklığında 2 - 4 arası fark gözlenmiştir. Ömürlük yalıtım olarak sunulun bu sistem yüksek doğal gaz faturaları düşürerek yaklaşık 1 - 2 yıl içinde ödediğiniz izolasyon masrafını amorti etmektedir.
Püskürtme köpük yalıtımında ısı iletkenliği çok önemlidir ısı iletkenliği az olan çok enerji verimliliği sağlamaktadır.
Püskürtme köpük yalıtımı ısı iletkenliği (00.20 - 00.22) iken bu İzocam ve diğer yalıtım malzemelerinde (00.35 - 00. 45) dir.
Özellik olarakta oldukça iddalı ve rakiplerine göre herzaman bir adım öndedir. Bunları söyleyecek olursak üzerinde yürünebilir, eşya koyulabilir, su bozmaz, haşere ve kemirgenler zarar veremez ayrıcı b2 alev almazlık belgesi sayesinde sizleri olası yangına karşı korumaktadır.
Püskürtme Köpük Yalıtımı Kullanım alanları nerelerdir ?
- Çatı altı zemin
- Ters tavan osb ve ahşap üzeri
- Trapez sac ve Atermit çatı
- Besi ve Hayvan çiftlikleri
- Soğuk hava deposu
- Halı kurutma odası
- Kör cephe binalar
- Ahşap ev
- Araç içi kaplama
- Cami kubbe içi kaplama
Püskürtme Köpük Yalıtımı Sprey Poliüretan Köpük Özellikleri;
- Isı Yalıtımında Kesin Çözüm
- Ek Yersiz Yekpare Uygulama
- Uygulandığı Yüzeyi Korozyondan Korur
- Baz, Duman, Benzin gibi Kimyasallara Dayanıklıdır
- Çürümez, Koku Yapmaz
- Sıvı Olarak Püskürtüldüğünden Her Türlü Uygulama Detayında
- Kesin Çözüm Sağlar, Isı Köprüsü Oluşturmaz
- İşçilik, Nakliye, Zaman ve En Önemlisi Isıtma ve Soğutma
- Enerjisinden Büyük Tasarruf Sağlar
- Lamda Değeri Oldukça Düşüktür ( Lamda=0,022 W/mk )
- Yatay ve Düşey Zeminlerde Rahatlıkla Uygulanır, Üzerinde Yürünebilir
- Uygulandığı Yüzeyi Fiziki Darbelere Karşı Güçlendirir
- Uygulama Hızı Oldukça Yüksektir. 500-1000 M2/3cm/gün
- Trapez Sac Çatılar
- Süt Tankı ve Boru Yalıtımı
- Büyük Baş Ahırları ve Tavuk Çiftlikleri
whattshap: wa.me/905447161195