Membran Yalıtımı

Membran nedir;

Binaların suyla temas halindeki bölgelerinde yalıtım amaçlı olarak kullanılan malzemenin genel adıdır. Farklı kalitelerde onlarca çeşit membran türü ve markası vardır.

Temel perde duvarları, toprak dolgusunun yapıldığı andan itibaren sızıntı suları, geçici veya sürekli basınçlı yeraltı sularına maruz kalır.

Binalarda nasıl ve nerede kullanılır?

Membaran yalıtımı şaloma yardımı ile yüksek basınçlı tüp kullanarak malzemenin  tümünün eşit ısınacak şekilde ısıtma yöntemini kullanarak uygulama yapılır.

Temel çevresinde yapılacak drenaj uygulamaları ancak yeraltı suyunun basıncını düşürmede etkili olur; betonun su geçirimsizlik katkıları ile hazırlanması ise tam bir su yalıtımı sağlamaz.

Yalıtılmamış yüzeylerden betonarmenin bünyesine girecek su, çelik donatıda korozyona sebep olup, sonrasında yapının ömrünü kısaltacak sonuçlar doğurur. Bitüm katkılı membran  ürünleri ile dışarıdan bohçalama yöntemiyle yapılacak bir su yalıtım uygulaması tüm bu olumsuzlukların önlenmesini sağlar.

Betonarme Teras Çatıların performansı ve uzun ömürlü olması su yalıtımı ve ısı yalıtım tabakalarının konumu dahil birçok faktöre bağlıdır. Geleneksel teras yalıtımında, ısı yalıtımı su yalıtım tabakasının altına ve yapı betonu üzerine yerleştirilir.

Ayrıca su yalıtım membranı altında yoğuşma ve hava kabarcıklarını önlemek için yapı betonu ve ısı yalıtımı arasına bir buhar kesici gerekir. Ters teras çatı, ısı yalıtımını su yalıtım membranının üzerine yerleştirerek bu problemleri çözer ve membranı binanın iç kısmındaki sıcaklığa yakın bir sıcaklıkta tutarak hasardan korur, ömrünü uzatır.

Uygulama yerleri

Perde ve Temel izolasyonunda

Otopark üzeri

Teraslarda şapın altına

Viyadük ve Köprü yalıtımında

Çatı yalıtımında

Membran Yalıtımı